четвер, 1 грудня 2011 р.

Жорстокі реалії сьогодення

У 1988р. Організація Обєднаних Націй офіційно оголосила 1 грудня Всесвітнім Днем боротьби зі СНІД. У цей день по всьому світу люди виражають підтримку хворим на ВІЛ-інфекцію та СНІД, привертається не аби яка увага громадськості та СМІ до вирішення проблеми поширення епідемії, боротьби з проявами димкримінації хворих на ВІЛСНІД, толерантного відношення до них тощо.

Червона стрічка є символом небайдужості до цих та ще багатьох проблем пов`язаних з боротьбою зі СНІД, символом висловлення солідарності та розуміння тих, кого ця проблема торкнулася безпосередньо, символ протесту проти необізнаності, знак пам`яті про померлих від СНІД , знак солідарності з лікарями , з усіма, хто намагається протидіяти епідемії, заклик до конкретної соціальної дії. Цей символ антиСНІДівського руху створив художник Франк Мур у квітні 1991 року, у той час коли до хвороби, яка забрала життя багатьох людей, намагались не пивертати особливої уваги.
Одним із перших значень стрічки було - „я знаю про проблеми ВІЛ-інфекції/СНІД, і ці проблеми мене глибоко хвилюють”. Спочатку червону стрічку носили художники, митці, члени благодійної організації ”Visual AIDS”. В листопаді 1991 року на концерті, присвяченому Фреді Меркюрі, у Великобританії червону стрічку одягли 70 000 прихильників співака.Незабаром, вона стане всесвітнім символом боротьби зі СНІД і солідарності з ВІЧ-інфікованими людьми.
СНІД- пробема яка стосується кожного.Адже за оцінками експертів, понад 50 мільйонів людей є ВІЛ- позитивними. Кожного дня у світі інфікується 15-16 тис. осіб. Кожні 14 секунд на нашій планеті на ще одну інфіковану людину стає більше. Кожний сотий дорослий житель планети інфікований. Що ж стосується нашої країни, то Україна займає одне з перших місць серед європейських держав за темпами поширення вірусу імунодефіциту людини. Щомісяця в Україні на одну тисячу людей, які живуть з ВІЛ , стає більше.
Але ВІЛ-інфекція не є синонімом слова ”смерть”, і хворі на ВІЛСНІД мають право на гідне життя, яке залежить від багатьох медико- соціальних факторів, в тому числі і від толерантності громади в цілому, і від кожного з нас до тих, хто має цю проблему безпосередньо. Тож будьмо толерантними!
За матеріалами сайту ХайВей

Немає коментарів:

Дописати коментар