вівторок, 31 січня 2012 р.

Навчальні заняття продовжуються

У зв’язку із очікуваним зниженням температури повітря з 28 січня по 6 лютого, з метою запобігання шкідливого впливу низьких температур на стан здоров’я  вихованців і учнів міських навчальних закладів та безпечного функціонування в цих умовах навчальних закладів призупиняється навчально–виховний процес у загальноосвітніх навчальних закладах міста (крім ЕНВК «ЗНЗ-МНВК») для учнів 1-8 класів з 01.02.2012р. до особливого розпорядження. Детальніше
Навчальні заняття для учнів 9-11 класів продовжуються за розкладом. Температура повітря в навчальних кабінетах ЕЗОШ №7 за даними заступника директора Кириленко Г.Б. складає 20-24˚С. Трохи холодніше в коридорах, тому одягайтесь тепло.

неділю, 29 січня 2012 р.

Робота навчальних закладів в умовах низьких температур

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України ще раз нагадує, що відповідно до наказу Міністерства від 27 січня 2012 року № 81 «Про роботу навчальних закладів в у мовах низьких температур», доручено приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу Міністру освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам дошкільних, загальноосвітніх, інтернатних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, незалежно від форм власності і підпорядкування при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів Цельсія.
Для прийняття рішення щодо функціонування дошкільних, загальноосвітніх, інтернатних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, незалежно від форм власності і підпорядкування МОНмолодьспорту рекомендує місцевим органам  виконавчої влади  та  керівникам  навчальних  закладів, батькам, користуватися офіційними прогнозами на наступну добу Українського гідрометеорологічного центру (http://www.meteo.com.ua).

Дід Мороз -червоний ніс

Щороку з настанням холодів до лікувальних закладів надходять пацієнти з обмороженнями. їх число збільшується одразу у кілька разів у періоди різких похолодань.
Що таке обмороження

Обмороження - це ушкодження будь-якої частини тіла, яке виникає внаслідок впливу низьких температур. Найчастіше обмороження виникає за температури повітря нижче - 10° С -20° С. При довготривалому перебуванні на повітрі, особливо за умов високої вологості та при сильному вітрі, обмороження також можливі восени та навесні при температурі повітря вище нуля. Статистика свідчить, що найчастіше важкі випадки обмороження з ампутацією кінцівок стаються, коли людина перебуває у стані важкого алкогольного сп'яніння.
За матеріалами сайтів Спас-Екстрім та ПромБезпека